VERTROUWEN

VERTROUWEN

God zegt ons meerdere keren in de bijbel dat we op Hem moeten vertrouwen.

Maar wat als alles om ons heen lijkt weg te vallen, de weg te stijl lijkt om te beklimmen, mensen leugens over ons vertellen en je hierdoor mensen die je lief zijn verliest en we in ons lichaam zoveel pijn hebben dat we niet goed kunnen functioneren?

Waar blijft ons vertrouwen dan?

Hoe mooi is het dan om niet naar onze omstandigheden te kijken maar naar wat God ons belooft in Zijn woord. Spreuken 3:4-5 Vertrouw op de Heer met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan Hem bij alles wat je doet, dan baant Hij voor jou de weg.

Wat als je er nu nog middenin zit?

Leg je gevecht met vertrouwen bij God neer. God zal jou via allerlei wegen en op allerlei manieren duidelijk maken dat Hij te vertrouwen is. Dit kan bijvoorbeeld door bijbel teksten, liederen of dingen die mensen tegen je zeggen.

Als je kijkt naar wat Gods woord over vertrouwen zegt Ooit hoorde ik iemand zeggen dat ‘vertrouw’ uit twee woorden bestaat: Ver en trouw. Gods trouw komt heel erg ver. Oneindig ver. Zo hoog als de hemel is reikt Zijn trouw.

In psalm 37:5-6 staat: Vertrouw je hele leven aan Hem toe. Dan zal Hij in alles voor je zorgen. Hij zal altijd voor je opkomen. Dat is net zo zeker als dat het ’s morgens weer licht wordt en de zon hoog aan de hemel zal komen te staan.

In Jesaja 26:3 staat: U heeft het beloofd: U zal vrede geven aan de mensen die helemaal op U ver- trouwen.

Bedenk de momenten waarin God te vertrouwen was Het is heel goed om in een schrift de momenten op te schrijven waarin je echt ervaarde dat God er voor je was. In momenten waarin je je alleen voelt en verlaten, kunnen deze teksten je enorm bemoedigen.

We hebben elkaar nodig om elkaar te bemoedigen. Niet alleen of misschien juist niet met woorden, maar door er te zijn voor elkaar. Dan hoef je niet te spreken. Alleen te zijn. Dit vraagt van jou de moed om iemand op te bellen of naar iemand toe te stappen. Juist door het te delen met een ander zal je zien dat een ander ook door moeilijkheden heen gaat.

De band Mozaïek0318 heeft hier een prachtig lied over geschreven: Hou vol. https://www.youtube.com/watch?v=74OKWnnMEa8

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *